VERTICAL RACE. L’ALIMENTACIÓ.

Els problemes més comuns que es poden trobar els corredors i corredores que no hagin planificat aquest punt són, en cas d’haver-se excedit amb el menjar, sobretot els que hagin ingerit aliments de difícil digestió, trobaran sensació de pesadesa i fatiga prèvies a la cursa que difícilment desapareixeran durant el transcurs d’aquesta, perquè l’estómac és un múscul que requereix de molt de flux sanguini per a preparar el quimo que enviarà a l’intestí prim i durant una prova curta però intensa el que busquem és precisament el contrari, que seria emprar la major quantitat de sang en el bombament de les cèl·lules musculars que es troben implicades en l’activitat física, és a dir, el nostre tren inferior. 

TIPS ALIMENTOSOS: menjar carbohidrats de lenta assimilació (arròs, pasta, llegums) entre 6 i 7 hores prèvies a la cursa en quantitats prudents i sense salses fortes, menjar carbohidrats de ràpida assimilació (fructosa, glucosa) en baixes quantitats unes tres hores abans de la cursa, en quantitats justes. 

PROHIBIT menjar carns vermelles en un període de 48 h abans de la prova. 

Greixos saturats (tipus fregits, brioixeria industrial) MAI, però en cas que no us pugueu contenir, intentar no fer-ho en les 72 h anteriors a una cursa

HIDRATACIÓ: aquest punt depèn més de l’esportista, pel fet que existeixen persones que requereixen més hidratació que unes altres, depenent del metabolisme de cadascun/a i sobretot de l’adaptació i exposició a la temperatura que pugui fer aquest dia. Essent 31 d’agost, el que tenim clar és que la previsió és calor. L’ideal és portar una hidratació correcta, entre 1,5 i 2,5 litres d’aigua diaris. Recordem que un excés d’hidratació és potencialment perjudicial i pot donar casos de sudoració extrema. 

En el pròxim post us parlarem de la que creiem serà la clau d’aquesta prova. La que segons el nostre criteri, serà la millor TÀCTICA de cursa per a aquesta VERTICAL RACE.

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Empieza ahora
A <span>%d</span> blogueros les gusta esto: